Mi van a dobozban? Dráma!...

Mi van a dobozban? Dráma!...

Sokaknál kiverte a biztosítékot, és megint “meme” (ejtsd: Mém) áldozat lett az Apple, hogy az iPhone 12-nél a dobozban/dobozokban már nem találunk fülhallgatót sem töltőfejet, csak egy töltőkábelt… Why so serious?… Nem fért bele? Spórolunk? Több haszon kell? Vegyük meg külön? Már megint? Feltehetjük számos formában a kérdést, de itt nem erről van szó. Valóban kellemetlen, fura, de mindenki megfogja oldani, nem lesz semmilyen gond.

A doboz tartalma:

  • iPhone 12
  • Lightning kábel USB-C (Ha nincs otthon USB-C, akkor szükséges lesz egy külső adapter, hogy tölteni tudd)
  • SIM kártya kiszedő tű
  • Manual
  • Matrica

Az egész egy dologról szól, a környezettudatosságról, az Apple és más nagyobb cégek pl. Adidas, IKEA, Lego fontos lépésre szánta el magát, 2030-ra teljesen le akarják redukálni a szén-dioxid kibocsátást, és karbon semlegessé válni. És igen, ez egy lépcsőfok. Akinek már sok Apple készüléke volt, vagy időként/vagy sűrűn cseréli, akkor általában ezek a kiegészítők mindig a fiók mélyén maradnak, mert jó az amit addig használtunk alapon.

Ha pedig olyan készülék cserélődik, ami már nem kompatibilis, vagy elajándékozásra kerülnek, vagy a használt piacon kötnek ki. Gyakorlatilag egy felesleges felhalmozott, örök mennyiség van kint. Vettem már én is bontatlan, feleslegessé vált töltőfejet, fülhallgatóból van több db a fiókomba, és kb egy kábelről töltöm az iPad-et, Watch-ot, és az iPhone-t.
Azoknak viszont akik most ismerkednek, lépnek be az Apple felhasználók körébe, és elveszne végképp egy töltőfej nélkül, akkor megveheti külön, de már csak egyfajta 20W-os töltő egységet. Vagy választ magának egy alternatív töltőfejet.

Példa a fiók mélyén felhalmozott kiegészítőkre:

Fotó: iBit.hu

Jó az irány… És majd figyeljük meg, hogy a konkurens cégek is befognak állni a sorba… Csak idők kérdése… Mi az iBit-nél környezettudatos vásárlásra próbálunk ráállni, ez már alapból segítség, hogy a kedvenc márkánk is beáll a sorba!

0Shares
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük