Hogyan vegyél? Epizód 2. - Apple Watch

Hogyan vegyél? Epizód 2. - Apple Watch

Fotó: iBit.hu

Sorozatunk második részével az Apple Watch vásárláshoz adunk útmutatót, hogy hogyan is fogjál bele, mikre érdemes figyelni. Van e buktató? És hogy mégis melyiket érdemes a mai felhasználás és igények mellett megvenni. Az összehasonlító oldalunkon mindegyik modellt összehasonlítottuk. Idekattintva: Apple Watch

Méret, és kivitel?

Az Apple Watch legmeghatározóbb paramétere a tokméret, mint minden más óránál is. Ha túl kicsi, vagy ha túl nagy lesz, akkor rontja a viselés élményét. Érdemes felpróbálni, hogy melyik méret a legjobb választás. Melyik illik hozzád. Kivitelben pedig ízlések határozzák meg, hogy sportos (Nike Edition), aluminium, vagy rozsdamentes acél modell közt választasz számos elérhető szín mellett.


A modellek bővebb ismertető jegyeit itt megtalálod: Modellszámok
Nem vásárlást befolyásoló tényező, de ha megvan a gyári doboza, kiegészítői, azt nagyon tudjuk díjazni.

Szíjak, és védelem?

Gyárilag a dobozban található, kiviteltől függően szíj, általában egy hosszabb és egy rövidebb, de ez lesz a legelső dolog amit cserélni fogsz, illetve bővíted mint a ruhatáradat, és gyakorlatilag bármilyen alkalomhoz illően feltudod öltöztetni órádat. Itt csak arra kell figyelni, hogy a tokozáshoz megfelelő méretű szíjat vásároljunk. Cseréje pedig 5 másodperc.
Lehet bőr, szövet, szilikon, és a nagyon extravagáns anyaghasználatú is. Mi a helyzet a védelemmel? Sajnos tapasztalat, hogy óhatatlanul is, bármennyire is vigyázunk, odaüthetjük. Érdemes jól megnézni a kiszemelt órát, mennyire van leütve, tudjuk használt-piac, de azért fontos szempont. Erre a legjobb megoldás, ha külön watch-okhoz készült tokokat szerzünk be, és akkor nem kell féltetünk. Létezik rá fólia is, de az lesz az első amint felrakod, hogy leszeded.

Fotó: iBit.hu

Támogatás, Cellular, Apple Pay?

Hasonlóan mint a többi terméknél, itt is előfordul az, hogy az újabb watchOS támogatás már nem érkezik az adott órára, így ha főbb szempont a naprakészség, akkor érdemes olyan modellt választanod ami a legfrissebb OS-t még támogatja, de az nem ront az élményből, ha esetleg nem támogatott készüléket vásárolsz. Az összehasonlító oldalunkon ezt is megtudod nézni, melyek azok, amik jelenleg a legfrissebb watcOS-t használják.

Vannak olyan watch-ok amik képesek a cellular szolgáltatásra is, nem csak Wifis, vagyis a telefonunk nélkül is tudunk hívást kezdeményezni, sms-t fogadni. Ezt érdemes körbe járni a mobilszolgáltatónál, hogy van e rá mód, nem minden országban és régióban támogatott. De ha neked szükséges és kellő fícsőr, akkor mindenképpen ilyet keress. Mindegyik óra képes Apple Pay szolgáltatásra, így nem kell elővenned a kártyádat, vagy a telefonodat. Mókás dolog, sok helyen még furcsaság, de menő.

Tárhely?

A watch rendelkezik belső tárhellyel, 8 GB-tól akár a 32 GB-ig, ami nem érhető el teljes méretében, de igazából nem is annyira gond, hiszen az iPhone-unk kiterjesztett kiegészítőként funkciónál, de azért lehet tárolni rajta képeket, zenéket, egyebeket.

Vásárláskor?

Ha eljutsz a vásárlásig, nagyon fontos, az eladónak meg kell szüntetni a párosítást a telefonján, ekkor alaphelyzetbe kerül az óra, törlődik az iCloud-ból és az aktiválási zárat is törli. Ezért érdemes adás-vételi kapcsán, helyben párosítani az új telefonnal, és Apple fiókoddal.

Bővebben itt olvashatsz róla: Watch eladási teendők
Az aktiválási zárról az Apple Watchon pedig itt olvashatsz.

A fenti leírás elsősorban a használt-piacról szól. Amolyan útikalauz. Új termék vásárlása esetén az egyéb információk nem relevánsak.
Jó vásárlást! De ha van kérdésed nyugodtan írj nekünk.

0Shares
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük