Hogyan vegyél? Epizód 3. - iPad

Hogyan vegyél? Epizód 3. - iPad

Fotó: iBit.hu

2010-ben mutatták be az első iPad-et, és mint olyan, hogy táblagép fogalom nem létezett, ennek ellenére nagy örömmel fogadták, és sikeres eszköz lett. Joggal elmondhatjuk, így 10 év eltelte után hatalmas szeletet vágott ki magának az Apple a táblagépek világából, forradalmasította azt. Elsősorban megjelenése, születése a nagy tartalom fogyasztókat célozta meg. 10 év sok idő is meg nem is, de ez idő alatt annyira összemosódott az iPad felhasználói felülete az asztalival (macOS), hogy teljes értékű munkaállomásnak is használhatjuk akár. Összehasonlító oldalunk pedig csemegézhetsz.

Mire jó?

Amire egy iPhone is képes, csak nagyobb felületen, így könnyebb is rajta tartalmat fogyasztani, vagy gyártani. Ha filmezi akarsz, játszani, zenélni vagy prezentációkat, kimutatásokat készíteni, vagy szeretsz olvasni, netezni. Mérete miatt meg bárhová magaddal tudod vinni.

Kijelző méret, és kivitel?

Az iPad családot 4 részre osztották, figyelembe véve az igényeket, így könnyen megtalálod a neked valót. Minden modell rendelkezik Cellular verzióval, rakhatsz bele SIM kártyát, és elláthatod nettel, ha nincs kéznél wi-fi. A klasszikus iPad, a vékonyabb, elegáns iPad Air, a kisebb, praktikus iPad mini, és az iPad Pro, a professzionálisabb felhasználásra. Mindegyik iPad modell sokat fejlődött, nem nagyon tudunk negatívumot felhozni. Mi egy iPad Air 2-t (2014) nyúzunk, gond nélkül, az ultra vékonysága miatt szerettünk bele. A kijelzőre nem lesz panasz bármelyik típus mellett is voksolsz.

Apple Pencil?

Az iPadek méretével egyidőben megnyíltak a kapuk a kreatív felhasználás felé, és megjelent az Apple Pencil, amivel rajztáblává alakíthatjuk éppenséggel az iPad-ünket. Jegyzetelhetsz vele, és ha szeretsz kézzel írni, akkor tökéletes kiegészítő. De. Mindig van egy “de”, sajnos nem minden modellel kompatibilis.

Apple Pencil
(1st generation)
Apple Pencil
(2nd generation)
2015
Szeptember
2018
Október
A1603A2051
Pad Pro (9.7-inch)
iPad Pro (10.5-inch)
iPad Pro (12.9-inch)
iPad Pro 12.9-inch
(2nd generation)
iPad (6th Generation)
iPad (7th generation)
iPad Air (3rd generation)
iPad mini (5th generation)
iPad Pro (11-inch)
iPad Pro 11-inch (2nd generation)
iPad Pro (12.9-inch)
(3rd generation)
iPad Pro 12.9-inch (4th generation)
Bluetooth
Lightning connector
Bluetooth

Tárhely, üzemidő, és támogatás?

Hasonlóan mint az iPhone-nál, itt is hasonló tárhely méretekkel gazdálkodhatsz, ami bőségesen elég lehet. Ez is szükséglet kérdése, de a piacon van bőven miből választani. Akkumulátorra nem lehet panasz, hiszen az egész iPad egy nagy akkumulátor egy nagy kijelzővel. Átlagosan nagyon jó üzemidőket ki lehet belőle hozni, ezek lehetnek napok is, ez persze felhasználástól függ. A támogatás rész hasonlóan a korábbi cikkeknél szintén hangsúlyos, hiszen itt is az iOS-hez hasonlóan lesznek nem támogatott eszközök. Oldalunkon ezeket is megnézheted.

Fotó: iBit.hu

Vásárlás?

Az Apple termékek sajátossága, hogy mindig egy adott Apple ID-hez van rendelve, és ahhoz is fogod csatolni. Ezért itt is, mint minden más esetben az eladónak ki kell jelentkeznie az iCloudból, iTunes Store és az App Store áruházból. Kijelentkezés után vedd is fel a készüléket.

Bővebben itt olvashatsz róla: iPad eladási teendők

A fenti leírás elsősorban a használt-piacról szól. Amolyan útikalauz. Új termék vásárlása esetén az egyéb információk nem relevánsak.
Jó vásárlást! De ha van kérdésed nyugodtan írj nekünk.

0Shares
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük