Hogyan vegyél? Epizód 5. - iPhone

Hogyan vegyél? Epizód 5. - iPhone

Az iPhone vásárlás a korábban bemutatott termékekkel ellentétben nagyobb odafigyelést igényel, de nem rakéta tudomány. A használt piacok legnagyobb %-át a mobiltelefonok adják, ezért itt a legnagyobb a szórás is. Mindenféle szín, méret, állapot és ár közül választhatsz. A modellek specifikációit megtalálod itt segítve a tökéletes választást.

Mire is figyeljünk?

Érdemes felmérned a piaci árakat az adott időben, mikor vásárlásra szánod magad, nézz szét sok helyen, illetve nyugodtan menj be használt mobiltelefon szaküzletbe és vesd össze az árakat, így lesz egy képed, hogy az adott modellnek mennyi lesz a piaci értéke az állapot függvényében. Ha nem akarsz vele sokat bajlódni, akkor akár az említett üzletekben is megveheted, igaz az is, hogy magasabb áron, mint ha magánkézből vennéd, de vedd azt figyelembe, hogy kapsz mellé számlát, 3 vagy akár 6 hónap garanciát. Számolnod kell vele viszont, hogy sok esetben nem lesz doboz, vagy akár gyári töltő sem. De ezt túl lehet élni. Magánszemélyes vásárlásnál az ár alacsonyabb, kifoghatunk több tartozékos, megkímélt iPhone-okat, kerüld az iCloud záras, Face ID, újjlenyomat olvasó hibás hirdetéseket, illetve erre külön kérdezz is rá. Kérj jobb minőségű képeket minden oldalról, de ha személyesen is megtekintheted élj vele. Tudni kell, hogy az iPhone-nak a külső egy sarkalatos pont, lepereg róla a festék, apró zsebkarcok előfordulhatnak itt ott. Kijelzője legyen épp, és ne azzal kelljen kezdeni, hogy kijelzőt cserélsz, sőt kerüld is el az olyat, hogy törött, és majd Te megoldod okosba. Fontos még az akkumulátor állapota, ez a rendszerben leellenőrizhető, de cseréje sem vészes, ne félj attól, ha 83%-ot mutat. Az iOS jelzi úgyis, ha cserére szorul. Egy szó mint száz, működjön mindene. Nehéz, de nem lehetetlen makulátlan mobilhoz jutni, de annak magasabb is lesz az áruk.

Melyik modellt válasszuk?

Nehéz kérdés, de amire van keret, ami tetszik, amire van igényed, ha csak most ismerkedsz akár egy iPhone 5 is tökéletes választás lehet. Nem mai, de ismerkedni tökéletes. Sőt egy nagyon szerethető darab. Ha fontos neked a szoftvertámogatás, és a legújabb fícsörök, akkor egy iPhone 7-től felfelé bármelyiket, nyugodt szívvel. Telefonálni mindegyikkel lehet, arra találták ki.

Vásárláskor…

Itt is minden Apple termék vásárlásakor az eladónak biztosítania kell azt, hogy garantáltan kilépet az Apple ID, iTunes és egyéb szolgáltatásból. Ha ez megtörtént lépj be a sajátoddal.

Bővebben itt olvashatsz róla: iPhone eladási teenedők

A fenti leírás elsősorban a használt-piacról szól. Amolyan útikalauz. Új termék vásárlása esetén az egyéb információk nem relevánsak.
Jó vásárlást! De ha van kérdésed nyugodtan írj nekünk.

0Shares
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük