Itt az új iMac, de hol a logó?

Itt az új iMac, de hol a logó?

Nekünk ez jutott elsőre eszünkbe, és akárhányszor ránézünk, az agyunk teljes gőzerővel keresi, mire rájön, hogy a front oldalon nincs. Hogy miért? Biztosan van rá logikus válasz, áldoztak a Flat Design oltárán. Akinek hiányzik, vélhetően lefogja gyártatni matricában. És kész. Nincs mit a tippért.

A kezdeti sokkon túl vagyunk, és meglátjuk az iMacet, egyből eszünkbe jutnak a G3-as iMacek, amik hasonló szín repertoárban tündököltek. Flashback, a történelem megismétli önmagát. Az akkori modellekkel is az otthoni felhasználást célozták meg, és most is ezt teszik, nincs fölösleges sallang, nincsen összezavaró tényező. Nemes egyszerűséggel hazaviszed, bekapcsolod, és kész. Kézhez kapsz egy letisztult, extra vékony, erős hardverrel és tűéles 4.5K-s 24″ kijelzővel szerelt otthoni munkaállomást. Kell ennél több?

Amióta bemutatták az M1es apple chipet, ámulunk és bámulunk, hogy hova fejlődött a technológia, és nagyon pozitív eredményeket, benchmarkokat lehet olvasni. Itt a teljesítményre nem lesz panasz. 7 szín közül választhatunk. A portok terén nem nagyon esünk túlzásokba, aki veszi, jól gondolja meg melyik modellt válassza. Akinek kevesebb port is elég, akkor kevesebb szín közül tud választani. A külső táp csatlakozója mágneses, mókás, szépen illeszkedik az összképhez. Az alap modellhez nem jár ethernet, ezt külön kérni kell. A kiegészítők közt szabadon konfigurálhatunk, ha épp szeretnénk Trackpadet, vagy szeretnénk Touch ID-s billentyűt, vagy abból akár egy numerikus verziót. A lenti táblázatban összeszedtük a különbségeket.

iMac 2 portos
iMac21,2
iMac 4 portos
iMac21,1
Apple M1 chip
8 magos / 7 magos GPU
Apple M1 chip
8 magos / 8 magos GPU
Kék, Zöld, Pink, EzüstKék, Zöld, Pink, Ezüst
Sárga, Narancs, Lila
256, 512 GB, 1 TB SSD256, 512 GB, 1, 2 TB SSD
Maximum memória:
16.0 GB
Maximum memória:
16.0 GB
24-inch 4.5K Retina display
4480X2520
24-inch 4.5K Retina display
4480X2520
2 db Thunderbolt / USB 4-es
port
2 db Thunderbolt / USB 4-es
2 db USB 3-as port
Wi-Fi
Gigabit Ethernet: Nincs
Magic Mouse
Magic Keyboard
Wi-Fi
Gigabit Ethernet: Van
Magic Mouse
Magic Keyboard – Touch ID-s

Összegzésként, mindig jó látni, hogy megújulnak termékcsaládok. Az árat nem említem meg, mindenki döntse el, hogy megéri e neki. A design megosztó, ha beletudod illeszteni a lakásod összképébe, akkor a lakásod ékszere is egyben. Teljesítmény rendben, az M1 chip sokat hoz. Mi nem vagyunk iMac pártiak, de egy “Tetsziket” kap tőlünk.

0Shares
Leave a reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük